Ρεάλ-Τσελσι: 2-0. Η βασίλισσα στα ημιτελικά

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τεντ Μποέλι, έκανε μία ατυχή πρόβλεψη για τον πρώτο προημιτελικό αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Χωρίς να έχει κάποια ποδοσφαιρική εξήγηση για την πρόβλεψή του, προέβλεψε ότι η Τσέλσι θα ηττηθεί με σκορ 0-3. Η πρόβλεψή του αυτή δεν βρήκε κάποια στήριξη και μάλλον προκάλεσε αντίθετα αντίδραση στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, που ενισχύθηκαν από την αυθόρμητη δήλωσή του και κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 2-0 στον αγώνα αυτό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ωριμότητα, επαγγελματισμό και ουσία στο παιχνίδι και δημιούργησε ξεκάθαρο φαβορί πρόκρισης για τα ημιτελικά, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε πιο έτοιμη και συγκεντρωμένη στο ματς και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της στο γήπεδο. Η τριάδα στην άμυνα δεν φάνηκε να δίνει τα αποτελέσματα που επιθυμούσε η Τσέλσι και ο Κέπα είχε να αντιμετωπίσει πολλές ευκαιρίες των Μαδριλένων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ με ένα εύστοχο σουτ στην κενή εστία και έδωσε πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Η Τσέλσι θα πρέπει να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες στην επίθεση, αν θέλει να επιστρέψει στο ματς. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει πως έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα είναι δύσκολο για την Τσέλσι να αντισταθεί στην πίεση της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολο να χάσει τον έλεγχο ενός παιχνιδιού όταν τον αποκτά, λόγω της υψηλής ποιότητας των παικτών της που γνωρίζουν να αντιλαμβάνονται όλες τις συνθήκες κάθε αγώνα. Ο Λούκα Μόντριτς σχεδόν σκόραρε με ένα περίτεχνο φαλτσαριστό σουτ στο 49ο λεπτό, ενώ οι Βινίσιους και Ροντρίγκο προκαλούσαν διαρκώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 59ο λεπτό, ο Ροντρίγκο ξεφύγε από τον Τσίλγουελ και ο Άγγλος μπακ ανατράπηκε, δεχόμενος κόκκινη κάρτα. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν ήδη στο προβάδισμα, συνέχισε να πιέζει με υπομονή και τελικά κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ με την σούπερ-αλλαγή του Κάρλο Αντσελότι στο 74ο λεπτό, όταν ο Μάρκο Ασένσιο πέρασε την μπάλα από τη μύτη της βελόνας και με φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0, ένα σκορ που αποτελεί συνήθως σκορ πρόκρισης για ένα τέτοιο ζευγάρι.
 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (71’ Ρούντιγκερ), Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (84’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο (71’ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.

ΤΣΕΛΣΙ (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Τζέιμς, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα (75’ Μάουντ), Κουλιμπαλί (55’ Κουκουρέγια), Τσίλγουελ, Καντέ (75’ Γκάλαχερ), Φερνάντες, Κόβατσιτς, Στέρλινγκ (65’ Χάβερτς), Ζοάο Φέλιξ (65’ Τσαλόμπα).

  • 18/04 22:00 Νάπολι – Μίλαν
  • 18/04 22:00 Τσέλσι – Ρεάλ
  • 19/04 22:00 Ίντερ – Μπενφίκα
  • 19/04 22:00 Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πρώτοι Αγώνες

  • 09 ή 10/05 22:00 Μίλαν ή Νάπολι – Μπενφίκα ή Ιντερ
  • 09 ή 10/05 22:00 Ρεάλ ή Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν

Δεύτεροι Αγώνες

  • 16 ή 17/05 22:00 Μπενφίκα ή Ίντερ – Μίλαν ή Νάπολι
  • 16 ή 17/05 22:00 Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν – Ρεάλ ή Τσέλσι

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 10/06 22:00 Ημιτελικός Α – Ημιτελικός Β (“Ατατούρκ”, Κωνσταντινούπολη)

Μαριάνθη Σακκάκη