Τι είναι το στοίχημα;

Ξεκινάμε την εισαγωγή στον κόσμο του στοιχήματος για αρχάριους παίκτες παρουσιάζοντας τους πιο δημοφιλείς στους παίκτες τύπους στοιχημάτων

Τι σημαίνει το 1Χ2;

Το πιο γνωστό και το πιο απλό στοίχημα σε όλους τους παίκτες. Απλά ποντάρετε στον άσσο, στο Χ ή στο διπλό προσπαθώντας να προβλέψετε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα (Για το μπάσκετ και το τένις που δεν υπάρχει ισοπαλία, ποντάρετε στη νίκη ή την ήττα της εκάστοτε ομάδας)

Under/Over

Στοίχημα τύπου limit. Τι είναι το limit (όριο); Ας το εξηγήσουμε μ’ ένα παράδειγμα: Βάζουμε όριο σ’ ένα αγώνα τα 2.5 γκολ. Αν σημειωθούν τρία και πάνω γκολ τότε έχουμε Οver. Αν σημειωθούν δύο και κάτω γκολ (δηλαδή έχουμε Under. To πιο γνωστό limit στοίχημα είναι το Under/Over 2.5 goals.

Όμως στοιχήματα τύπου Under/Over μπορούμε να βρούμε και σε άλλες κατηγορίες όπως τα κόρνερ, οι κάρτες, οι πόντοι των παικτών στο μπάσκετ, τα ριμπάουντς (ατομικά και ομαδικά) οι ασσίστς, οι άσσοι κλπ. Τα Under/Over είναι μια κατηγορία που τα χτυπάνε πολύ οι παίκτες, λόγω του ότι έχουν να κάνουν με 2 αποτελέσματα (όχι με τρία όπως το 1Χ2 στο ποδόσφαιρο) και άρα καλύτερες πιθανότητες πρόβλεψης.

Αsian Handicap

 Άλλη μια κατηγορία limit στοιχήματος. Ο book ορίζει τη διαφορά των δύο ομάδων σε κάτι μετρήσιμο (π.χ. γκολ στο ποδόσφαιρο, πόντους στο μπάσκετ κλπ) και βγάζει αποδόσεις τύπου Under/Over. Για παράδειγμα δείτε την επόμενη φωτογραφία:

Υπάρχει όμως και η περίπτωση που το limit είναι ακέραιος αριθμός (όχι π.χ. Παναθηναϊκός -5.5 αλλά Παναθηναϊκός -5 πόντους). Αν το κερδίσει ο Παναθηναϊκός με 6 πόντους το στοίχημα είναι κερδισμένο. Αν κερδίσει με 4 πόντους είναι χαμένο! Τι γίνεται όμως αν κερδίσει με 5 ακριβώς; Τότε το στοίχημα μας είναι ως μη γενόμενο, δηλαδή ο book μας επιστρέφει το αρχικό ποντάρισμα (Υπάρχουν αρκετές ορολογίες όπως Void, push κλπ).

Draw No Bet

 Ένας τύπος στοιχήματος που μοιάζει πολύ με το Αsian Handicap (στην πράξη είναι το Αsian Handicap 0) και κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές είναι το Draw No Bet (To στοίχημα αυτό αφορά μόνο το ποδόσφαιρο). Εδώ ποντάρουμε σε ένα αγώνα στη νίκη ή στην ήττα με την ισοπαλία να θεωρείται ως μη γενόμενη (Δηλαδή μας επιστρέφει το αρχικό ποντάρισμα). Πολύ χρήσιμο στοίχημα όταν κυνηγάμε εκπλήξεις (Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο κυνηγάμε την έκπληξη στο Χ, αυτή τελικά γίνεται στο διπλό κι εμείς χάνουμε τα χρήματα μας). Το Draw No Bet το προσφέρουν όλες οι νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ειδικά Στοιχήματα

 Εδώ θα βρείτε όλα τα στοιχήματα που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες. Επειδή όμως αυτά είναι πάρα πολλά, πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά:

  • Σκόρερς: Πρόβλεψε το σκόρερ του ματς. Εδώ η Stoiximan  μας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα στοιχημάτων και παικτών (Πρώτο Γκολ, Τελευταίο Γκολ, σκόρερ οποτεδήποτε). Σαν δεύτερη επιλογή θα βάλω την Betshop που προσφέρει ανταγωνιστικές αποδόσεις στους σκόρερς στα εμπορικά ματς.
  • Αποτέλεσμα / Σύνολο Γκολ: Συνδιασμός στοιχήματος 1Χ2 και Under/Over. (Π.χ: Άσσος και Οver). Όλο και πιο δημοφιλές στους παίκτες λόγω των ελκυστικών αποδόσεων που προσφέρονται τα φαβορί.
  • Ημίχρονο/Τελικό: Απλό στοίχημα που ζητάει το τελικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Σπάνια αποτελεί καλή επιλογή στοιχήματος (Σε πολύ κλειστά ματς το Χ-1 ή το Χ-2) δεδομένου ότι το 50% των ματς περίπου είναι Χ ημίχρονο. Αν και το προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές, δε θα το συνιστούσα ειδικά σε αρχάριους.
  • Τελικό Σκορ: Τυχοδιωκτικό στοίχημα που δείχνει λογικό μόνο αν το παίζουμε σε λογική περιθωρίου νίκης. (Αντί να παίξουμε το περιθώριο νίκης 2 γκολ παίζουμε σκοράκια 2-0, 3-1)
 

Συνολικά γκολ στον αγώνα

Στις παρακάτω περιπτώσεις μας δίνεται η δυνατότητα να προβλέψουμε πόσα γκολ θα μπούνε συνολικά σε έναν αγώνα επιλέγοντας ένα εύρος τερμάτων

  • 0-1 γκολ: Το στοίχημα είναι κερδισμένο όταν ο συνολικός αριθμός τερμάτων στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι 0 ή 1. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι χαμένο.
  • 2-3 γκολ: Το στοίχημα είναι κερδισμένο όταν ο συνολικός αριθμός τερμάτων στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι 2 ή 3. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι χαμένο.
  • 4-6 γκολ: Το στοίχημα είναι κερδισμένο όταν ο συνολικός αριθμός τερμάτων στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι 4, 5 ή 6. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι χαμένο.
  • 7+: Το στοίχημα είναι κερδισμένο όταν ο συνολικός αριθμός τερμάτων στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι από 7 και άνω. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι χαμένο.

Για το τέλος αφήσαμε τα δύο πιο περίεργα στοιχήματα που βρήκαμε είναι:

  • Σκορ ημίχρονο-τελικό: Φέξε μου και γλύστρισα! Η μόνη λογική που μπορώ να βρω είναι το 0-0, 1-0 (δηλαδή κάτι σαν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό).
  • Πολλαπλά σκορ: Eνδιαφέρον στοίχημα που μας προσφέρει τρία σκορ σε ένα στοίχημα (Πχ 1-0, 2-0, 3-0). Αν και δεν το έχω τιμήσει ποτέ, μου τράβηξε την περιέργεια να το διερευνήσω.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα