Basket League Finals 2023: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Προγνωστικά και Αποδόσεις

Μετά την απόλαυση των δύο τελικών του Europa League και του Conference League στο ποδόσφαιρο, η προσοχή μας στην Ελλάδα στρέφεται πλέον στο δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα, το μπάσκετ, και στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα τους ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τελικά με έναν πόντο τον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Ας δούμε τι συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι.

Αν και ο Ολυμπιακός νίκησε, όπως περίμεναν πολλοί, η εικόνα του παιχνιδιού θα έχει σίγουρα σημαντική επίδραση στη συνέχεια της σειράς και στις δύο ομάδες. Ο αγώνας αυτός μπορεί να δώσει συμπληρωματική αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό, ενώ τον Παναθηναϊκό μπορεί να τον ενθαρρύνει να αντιδράσει και να παλέψει πιο δυναμικά στον επόμενο αγώνα.

Η νίκη του Ολυμπιακού με έναν πόντο δείχνει ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ ισορροπημένες και ότι κάθε αγώνας μπορεί να κριθεί στην τελευταία στιγμή. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη αγωνία και αναμονή για τον επόμενο αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ανατρέψει την ισορροπία και να επιστρέψει στον αγώνα για τον τίτλο.

Παναθηναϊκός: Πράσινη ανάκαμψη και τώρα ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε μια πράσινη ανάκαμψη στον αγώνα της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτό αποδεικνύει ότι η ομάδα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παρά τη μέτρια αγωνιστική της κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Παναθηναϊκός πάντα αντιμετωπίζει διαφορετικά τον Ολυμπιακό.

Αν και είχε υποστεί 14 συνεχόμενες ήττες στις προηγούμενες συναντήσεις με τον Ολυμπιακό, οι πράσινοι ήταν ανταγωνιστικοί στον αγώνα. Σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού, ήταν ακόμα και μπροστά στο σκορ και πέτυχαν το πρώτο νίκημα στη σειρά. Απέδειξαν ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και αντιμετώπισαν όλους τους κριτικούς τους με αξιοπρέπεια.

Η προσθήκη του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχει φέρει σαφή βελτίωση. Αν και η ομάδα δεν έχει την απαραίτητη ποιότητα για να νικήσει τον Ολυμπιακό, έχει βελτιωθεί από την περίοδο πριν την άφιξη του Σερέλη.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν εκπληκτικός σκόρερ στον αγώνα, ακόμα και όταν ήταν καθιστός στο παρκέ. Έλαβε επίσης την επιθετική ευθύνη του Παναθηναϊκού με τον τρόπο που σουτάρει, επιτίθεται στον ψηλό και δημιουργεί ευκαιρίες.

Είναι ευχάριστο για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να βλέπει ότι ο Γκριγκόνις βρίσκει ρυθμό και δικαιώνει την επιλογή της να τον αποκτήσει το καλοκαίρι.

Πάντα οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο αιώνιες ομάδες είναι προκλητικές για τους φίλους του μπάσκετ στην Ελλάδα, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι που κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπως συνέβη την Κυριακή στο πρώτο παιχνίδι των τελικών. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 21:15, θα παρακολουθήσουμε ζωντανά από την ΕΡΤ 3 τη δεύτερη αναμέτρηση που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Ελλάδας, αυτή τη φορά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός ώρα για ολική επαναφορά

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών, αλλά η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δείχνει ότι αυτή η σειρά δεν θα είναι εύκολη για τους “ερυθρόλευκους”. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη και αυτό θα πρέπει να ανησυχεί τον Ολυμπιακό. Η ανταγωνιστικότητα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η ομάδα τους και ότι οι τελικοί θα είναι δύσκολοι.

Η απουσία του Τζέιμς Κάνααν στο πρώτο παιχνίδι ήταν αισθητή. Ο Κάνααν είναι ένας παίκτης που έχει επιδείξει εξαιρετικές εμφανίσεις στα play-off και το Final Four της Ευρωλίγκας, και η παρουσία του θα ήταν πολύτιμη για τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διατηρήσει τον Κάνααν στο ρόστερ του, καθώς είναι ένας παίκτης μεγάλων αγώνων και μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και αφήνει στην άκρη την Ευρωλίγκα, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι μεταγραφές και οι προετοιμασίες για την επόμενη χρονιά θα γίνουν αργότερα, αφού ολοκληρωθεί η εθνική διοργάνωση.

 Στοιχηματικές εταιρίες με άδεια

Παίξε Υπεύθυνα

★★★★★

 Παγκόσμια αναγνώριση 
Υψηλές αποδόσεις
Πολλές στοιχηματικές αγορές 
Εύχρηστη εφαρμογή για κινητά

Βαθμολογία: 5.0
Άδεια: Ναι
Cash Out: Ναι
Mobile App: Ναι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Προβλέψεις και αποδόσεις για τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός:

Μετά την εντυπωσιακή εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα, οι αποδόσεις έχουν αλλάξει και ο αγώνας έχει πλέον διαφορετικές προοπτικές. Η νίκη του Ολυμπιακού προσφέρεται σε απόδοση 1.50, ενώ η νίκη του Παναθηναϊκού σε απόδοση 2.70 στην Bet365.

Για όσους προβλέπουν έναν αγώνα με υψηλό ρυθμό και πολλούς πόντους, μια επιλογή είναι το over 152.5 συνολικών πόντων, με απόδοση 1.90 στην Bet365. Αντίθετα, για όσους πιστεύουν ότι το σκορ θα παραμείνει χαμηλό, υπάρχει η επιλογή του under 152.5 συνολικών πόντων, με αντίστοιχη απόδοση.

Προσωπικά, επιλέγω να στοιχηματίσω στη νίκη του Ολυμπιακού με handicap -4.5 πόντων, με απόδοση 1.90 στην Bet365. Πιστεύω ότι οι “ερυθρόλευκοι” είναι μια ομάδα ανώτερου επιπέδου και μπορούν να επικρατήσουν άνετα.

Ωστόσο, θυμηθείτε πάντα να παίζετε υπεύθυνα και με προσοχή, επιλέγοντας τις στοιχηματικές σας επιλογές με βάση την δική σας ανάλυση και κρίση.

Καλή επιτυχία

Μάνος Τσόβας