Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, οι ομάδες Παναθηναϊκός - Άρης, Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών, Προγνωστικά και Αποδόσεις

Στο πλαίσιο των ημιτελικών του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, οι ομάδες Παναθηναϊκός, Άρης, Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών συναντώνται σήμερα στα «Δύο Αοράκια» με σκοπό την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18/2).

Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός

Μετά την εντυπωσιακή νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε του Παναθηναϊκού, σπάζοντας το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, οι δύο αντίπαλοι συναντιούνται ξανά, αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας (17/2, 18:00).

Ο Παναθηναϊκός, με τους 20 τίτλους στο ενεργητικό του, ξεπέρασε την ΑΕΚ στα προημιτελικά και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Άρη, με την ελπίδα ότι η ήττα τους θα λειτουργήσει ως μάθημα, επιδιώκοντας την επιστροφή του στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου μετά από τρία χρόνια (τελευταία φορά το 2021). Από την άλλη, ο Άρης, με εντυπωσιακή ανατροπή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δηλώνει αποφασισμένος να επαναλάβει την επιτυχία και να διεκδικήσει τον τίτλο μετά από 18 χρόνια.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, θα προσέξει τον τραυματισμό του Λούκα Βιλντόζα και θα εμπιστευτεί τον Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι, ενώ ο Γιάννης Καστρίτης του Άρη δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τους παίκτες του.

Ολυμπιακός εναντίον Προμηθέα Πατρών

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πατρών, με στόχο την πρόκριση στον τελικό, όπου ελπίζει να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο και τον 12ο συνολικά. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν άνετα του Περιστερίου στα προημιτελικά, ενώ οι Πατρινοί, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, αναζητούν την έκπληξη για να προκριθούν στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα υπολογίζει στον τραυματία Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ενώ η ομάδα του Πατρών, υπό τον Ηλία Παπαθεοδώρου, θα αγωνιστεί σε πλήρη δύναμη.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο μεγάλους ελληνικούς συλλόγους, Παναθηναϊκό και Άρη, αναμένεται να προσφέρει ένταση και θέαμα στο παρκέ, καθώς και την ευκαιρία για ανατροπές και έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός, που προέρχεται από μία απρόσμενη ήττα, είναι αποφασισμένος να αποδείξει τη δυναμική του και να επαναφέρει τον εαυτό του στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης, που έκανε εντυπωσιακή ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά, είναι αισιόδοξος και φιλοδοξεί να συνεχίσει τον θετικό του προκριματικό παράγοντα, προκειμένου να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει τον τίτλο. Η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών τους μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για την επιτυχία τους σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Όσον αφορά τον δεύτερο ημιτελικό, η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Προμηθέα Πατρών αναμένεται επίσης να είναι ένας αγώνας υψηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός, ως ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της ελληνικής μπασκετικής σκηνής, επιδιώκει τη συνέχιση της κυριαρχίας του και την κατάκτηση του τίτλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας Πατρών, μια ομάδα που έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας, επιθυμεί να προκριθεί στον τελικό και να κατακτήσει το πρώτο του Κύπελλο. Η αναμέτρηση αναμένεται να είναι μία σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο αξιόλογες ομάδες, με το αποτέλεσμα να εξαρτάται από την απόδοση και την προσπάθεια κάθε παίκτη στο παρκέ.

 Στοιχηματικές εταιρίες με άδεια

Παίξε Υπεύθυνα

★★★★★

 Παγκόσμια αναγνώριση 
Υψηλές αποδόσεις
Πολλές στοιχηματικές αγορές 
Εύχρηστη εφαρμογή για κινητά

Βαθμολογία: 5.0
Άδεια: Ναι
Cash Out: Ναι
Mobile App: Ναι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Προβλέψεις και αποδόσεις για τους αγώνες Final-8:

Αν και η πρόβλεψη είναι πάντα δύσκολη στον αθλητισμό, φαίνεται ότι οι αναμετρήσεις θα είναι αρκετά αμφίρροπες. Ο Παναθηναϊκός, παρότι υπέστη μια σημαντική ήττα από τον Άρη πρόσφατα, έχει την εμπειρία και τη βαθιά καταρτισμένη ομάδα που μπορεί να αντιδράσει δυναμικά. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης δείχνει ότι έχει την απαιτούμενη δύναμη και ψυχολογία για να επικρατήσει ξανά.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός είναι ο φαβορί κόντρα στον Προμηθέα, αλλά οι Πατρινοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παρουσιάσουν εξαιρετικές εμφανίσεις σε αγώνες κατά των μεγάλων ομάδων.

Προβλέπεται λοιπόν ένας πολύ ανταγωνιστικός και συναρπαστικός αγώνας για την πρόκριση στον τελικό. Οι ομάδες πρέπει να παρουσιάσουν το καλύτερο τους παιχνίδι και να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.

Καλή επιτυχία

Μάνος Τσόβας